Om Formatus

Målgruppe: SEL jf. §66 stk. 1 nr. 5, §76 og §107

Formatus er en selvejende institution med bestyrelse, som er stiftet I 2018. Formatus har specialiseret sig i pædagogisk arbejde med unge (drenge og piger) mellem 12 og 23 år med adfærdsmæssige, sociale eller psykiske problemstillinger. Vi tilbyder udviklingsmulighed for unge, der er kommet skævt ind på ungdomslivet, og vi giver et kærligt skub til de unge, der har begyndende misbrug, kriminalitet og andre tegn på mistrivsel.

På Formatus har vi et forstående og accepterende menneskesyn og vi bestræber os på at møde den unge med et ønske om at forstå bagom adfærd.

​Vi tror på, at den unge altid gør sit bedste.

Vi vægter medinddragelse og dialog højt, hvor en gensidig relation og et stærkt tillidsforhold er afgørende for den daglige interaktion med den unge.

På Formatus har vi en nænsom tilgang til de unge, hvor vi har tillid til, at den unges ressourcer og forandringsmuligheder kommer i spil, når de mødes med værdighed, anerkendelse og respekt.

Vi har fokus på mennesket: vores unge, deres pårørende, vores samarbejdspartnere samt vores medarbejdere. Vi bestræber os dagligt på at blive endnu bedre til ikke blot at lade faglighed, men også ansvar, respekt og udvikling gennemsyre vores arbejde.

Værdier

– Faglighed
– Ambitioner og engagement
– Empati og rummelighed
– Anerkendelse og åbenhed
– Nærvær og humor

Formatus Sorø:

Vi er godkendt iht. følgende:

  • Almindeligt socialpædagogisk opholdssted (jf. § 66, stk. 1, nr. 6)

Formatus er normeret til 6 unge mellem 7-17 år. På Formatus modtager vi børn og unge, som gennem opvæksten kan have været udsat for traumatiske oplevelser, som følge af omsorgssvigt, pludselige tab eller fysiske/psykiske overgreb. Der er tale om begge køn, som grundet manglende psykiske og sociale kompetencer, har en begrænset evne til at navigere i, samt forholde sig til samfundets normer og krav.

Målgruppen er karakteriseret ved:

  • Sociale, adfærds- og emotionelle problemstillinger
  • Tværkulturelle problemstillinger
  • Tilknytningsforstyrrelse
  • Uklart selvbillede og lavt selvværd
  • Æresrelaterede konflikter
  • Angst

Der er tale om børn med alvorlige belastningsindikatorer, som kræver socialpædagogisk behandling i et forudsigeligt miljø, hvor behandlingen er tilrettelagt efter barnets individuelle behov og udvikling.

For yderligere oplysninger om vores målgruppe, kan vi træffes på:

Fysiske rammer på Døjringevej 41, 4180 Sorø:

Vi er placeret i en stor og skøn ejendom i Sorø i naturskønne omgivelser, der indbyder til oplevelser i naturen. Vi har kort afstand til diverse skole-og fritidstilbud, kulturelle seværdigheder, indkøbsmuligheder, strand-og skoven. Vores beliggenhed giver adgang til bus og tog inden for kort afstand.

Vi værner om de gode fysiske rammer i huset, som er indrettet lyse og hjemlige. De unge har eget værelse fordelt på begge etager, som de i samarbejde med personalet er med til at indrette og vedligeholde.

På stueetagen har vi et stort fælles spisekøkken, samt en hyggelig opholdsstue med tilhørende terrasse, som danner rammen for fællesskabet i huset. Stuen er indrettet med sofaer, fjernsyn, bøger og brætspil. Derudover finder man 1 vagtværelse, administration, 1 børneværelse og bryggers. På 1. sal har vi 5 børneværelser.

Udearealet byder på en stor og vedligeholdt grund, hvor der er rig mulighed for udeaktiviteter, såsom trampolin, boldspil, bålplads.

Vi er optaget af, at de unge skal føle sig trygge og hjemme i huset, hvorfor vi løbende inddrager de unge i husets indretning, renovering mm. De unge støttes i at tage et aktivt medansvar for huset generelt og vi lærer at respektere hinanden, husets rammer og hjælper hinanden med at bevare strukturen i hverdagen.

En kerneværdi i huset er, at her er der plads til alle – unge, pårørende såvel som ansatte. Vi udviser respekt for hinanden i husets fællesarealer, men vi har også stor respekt for privatlivets fred.

Ejendommen har gennemgået en omfattende modernisering i 2020. Huset er i en pæn og nydelig stand. 

Sikkermail: ya@formatus.dk

Kontaktformular: ya@formatus.dk