Om Formatus

Målgruppe: SEL jf. §66 stk. 1 nr. 5, §76 og §107

Formatus er en selvejende institution med bestyrelse, som er stiftet I 2018. Formatus har specialiseret sig i pædagogisk arbejde med unge (drenge og piger) mellem 12 og 23 år med adfærdsmæssige, sociale eller psykiske problemstillinger. Vi tilbyder udviklingsmulighed for unge, der er kommet skævt ind på ungdomslivet, og vi giver et kærligt skub til de unge, der har begyndende misbrug, kriminalitet og andre tegn på mistrivsel.

På Formatus har vi et forstående og accepterende menneskesyn og vi bestræber os på at møde den unge med et ønske om at forstå bagom adfærd.

​Vi tror på, at den unge altid gør sit bedste.

Vi vægter medinddragelse og dialog højt, hvor en gensidig relation og et stærkt tillidsforhold er afgørende for den daglige interaktion med den unge.

På Formatus har vi en nænsom tilgang til de unge, hvor vi har tillid til, at den unges ressourcer og forandringsmuligheder kommer i spil, når de mødes med værdighed, anerkendelse og respekt.

Vi har fokus på mennesket: vores unge, deres pårørende, vores samarbejdspartnere samt vores medarbejdere. Vi bestræber os dagligt på at blive endnu bedre til ikke blot at lade faglighed, men også ansvar, respekt og udvikling gennemsyre vores arbejde.

Værdier

– Faglighed
– Ambitioner og engagement
– Empati og rummelighed
– Anerkendelse og åbenhed
– Nærvær og humor