Afd. Døjringevej:

Vi er godkendt iht.:

  • Almindeligt socialpædagogisk opholdssted (jf. § 66, stk. 1, nr. 6)

Afd. på Døjringevej er normeret til 6 unge mellem 7-17 år. Vi modtager børn og unge, som gennem opvæksten kan have været udsat for traumatiske oplevelser, som følge af omsorgssvigt, pludselige tab eller fysiske/psykiske overgreb. Der er tale om begge køn, som grundet manglende psykiske og sociale kompetencer, har en begrænset evne til at navigere i, samt forholde sig til samfundets normer og krav.

  • Målgruppen er karakteriseret ved:
  • Sociale, adfærds- og emotionelle problemstillinger
  • Tværkulturelle problemstillinger
  • Tilknytningsforstyrrelse
  • Uklart selvbillede og lavt selvværd
  • Æresrelaterede konflikter
  • Angst

Der er tale om børn med belastningsindikatorer, som kræver socialpædagogisk behandling i et forudsigeligt miljø, hvor behandlingen er tilrettelagt efter barnets individuelle behov og udvikling.

For yderligere oplysninger om vores målgruppe, kan vi træffes på:

Fysiske rammer på Døjringevej 41, 4180 Sorø:

Vi er placeret i en stor og skøn ejendom i Sorø i naturskønne omgivelser, der indbyder til oplevelser i naturen. Vi har kort afstand til skole-og fritidstilbud, kulturelle seværdigheder, indkøbsmuligheder, strand-og skoven. Vores beliggenhed giver adgang til bus og tog inden for kort afstand.

Vi værner om de gode fysiske rammer i huset, som er indrettet lyse og hjemlige. De unge har eget værelse fordelt på begge etager, som de i samarbejde med personalet er med til at indrette og vedligeholde.

På stueetagen har vi et stort fælles spisekøkken, samt en hyggelig opholdsstue med tilhørende terrasse, som danner rammen for fællesskabet i huset. Stuen er indrettet med sofaer, fjernsyn, bøger og brætspil. Derudover finder man 1 vagtværelse, administrationen, 1 børneværelse og bryggers. På 1. sal har vi 5 børneværelser.

Udearealet byder på en stor og vedligeholdt grund, hvor der er rig mulighed for udeaktiviteter, såsom trampolin, boldspil, bålplads.

Vi er optaget af, at de unge skal føle sig trygge og hjemme i huset, hvorfor vi løbende inddrager de unge i husets indretning, nye tiltag mm. De unge støttes i at tage et aktivt medansvar for huset generelt og vi lærer at respektere hinanden, husets rammer og hjælper hinanden med at bevare strukturen i hverdagen.

En kerneværdi i huset er, at her er der plads til alle – unge, netværket såvel som ansatte. Vi udviser respekt for hinanden i husets fællesarealer, men vi har også stor respekt for privatlivets fred.

Ejendommen har gennemgået en omfattende modernisering i 2020. Huset er i en pæn og nydelig stand.