Fysiske rammer

Vi er placeret i en stor og skøn ejendom i Munke Bjergby (Sorø) i naturskønne omgivelser, der indbyder til oplevelser i naturen. Vi har kort afstand til diverse skole-og fritidstilbud, kulturelle seværdigheder, indkøbsmuligheder, strand-og skoven. Vores beliggenhed giver adgang til bus og tog inden for kort afstand.

Vi værner om de gode fysiske rammer i huset, som er indrettet lyse og hjemlige. De unge har eget værelse fordelt på begge etager, som de i samarbejde med personalet er med til at indrette og vedligeholde.

På stueetagen har vi et stort fælles spisekøkken, samt en hyggelig opholdsstue med tilhørende terrasse, som danner rammen for fællesskabet i huset. Stuen er indrettet med sofaer, fjernsyn, bøger og brætspil. Derudover finder man 5 børneværelser, vagtværelset, administrationen og bryggers, hvor de unge efter behov ordner vasketøj. På 1. sal har vi 5 børneværelser, stort aktivitetsrum og et nyetableret køkken.

I sidelængen er der en overdækket carport og et værksted/redskabsrum.

Udearealet byder på en stor grund, hvor der er rig mulighed for udeaktiviteter, såsom trampolin, boldspil, bålplads hvor der ofte hygges omkring med bål-mad eller snobrød, drivhus, træ-og gartner projekter.

Vi er optaget af, at de unge skal føle sig trygge og hjemme i huset, hvorfor vi løbende inddrager de unge i husets indretning, renovering mm. De unge støttes i at tage et aktivt medansvar for huset generelt og vi lærer at respektere hinanden, husets rammer og hjælper hinanden med at bevare strukturen i hverdagen.

En kerneværdi i huset er, at her er der plads til alle – unge, pårørende såvel som ansatte. Vi udviser respekt for hinanden i husets fællesarealer, men vi har også stor respekt for privatlivets fred.

Ejendommen har gennemgået en omfattende modernisering i 2019. Huset er i en pæn og nydelig stand.